Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΤΑΙΠΕΔ: Στο σφυρί τρία ακίνητα στο εξωτερικό



Εως τις 24 Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να υποβάλουν τις προσφορές τους για την αγορά των τριών ακινήτων ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου σε Ρώμη, Πρετόρια και Ερεβάν.

Το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου δημοσίευσε εκ νέου προκήρυξη για το διεθνή δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για τα εν λόγω ακίνητα, για τα οποία έχουν γίνει επανειλημμένες προσπάθειες πώλησής τους.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, στις 24 Ιουνίου κατατίθενται οι προσφορές, την 1η Ιουλίου ανοίγουν οι φάκελοι όσων έχουν περάσει επιτυχώς από την πρώτη φάση των τυπικών δικαιολογητικών και στις 15 Ιουλίου το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει τον προτιμώμενο επενδυτή.

Οσον αφορά τα τρία ακίνητα:

Το ακίνητο της Ρώμης βρίσκεται μέσα στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης επί των οδών Romagna 42 και Sardegna 153, 300 μ. ακριβώς νότια από τους κήπους της Villa Borghese. Οι γύρω δρόμοι χαρακτηρίζονται από μεγάλη πυκνότητα πολυτελών κατοικιών, καθώς και μια σειρά από υψηλής ποιότητας κτίρια γραφείων, συμπεριλαμβανομένων 3 ιδιωτικών τραπεζών. Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πέντε ορόφους και σοφίτα συνολικής επιφάνειας 1.600 τ.μ. Λειτουργούσε ως ξενοδοχείο μέχρι το 2007.

Το ακίνητο στην Πρετόρια βρίσκεται στην περιοχή Hatfield, στην πλέον κεντρική λεωφόρο της Πρετόρια στη Stanza Bopape αριθμός 1008, και σε μικρή απόσταση από το Union Building. Το κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνει διώροφο κτίριο συνολικής επιφάνειας 350 τ.μ. και ένα βοηθητικό αυτοτελές κτίσμα συνολικού εμβαδού 50 τ.μ. Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 1.766 τ.μ.

Το τρίτο ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο του Ερεβάν επί της οδού Moskovyan 22, πολύ κοντά στην πλατεία Ελευθερίας και στην Όπερα. Περιλαμβάνει α) ένα κύριο τριώροφο κτίριο αποτελούμενο από υπόγειο, τρεις ορόφους και σοφίτα, συνολικής δομημένης επιφάνειας επιφάνειας 1.156,7 τ.μ., β) τέσσερα (4) βοηθητικά κτίσματα συνολικής επιφάνειας 361,7 τ.μ. και γ) μία πύλη 25 τ.μ. Το εμβαδό του οικοπέδου ανέρχεται σε περίπου 2.000 τ.μ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: