Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Οι καλύτερες οικονομικές αποφάσεις για το 2017, για την Ελλάδα σύμφωνα με το Forbes

Κι όμως, οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, όπως αυτές που ζούμε οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, είναι οι περίοδοι που οι περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν τον τρόπο που διαχειρίζονται τα οικονομικά τους και μέσα στα επόμενα χρόνια βλέπουν τη διαφορά.
Έρευνα από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Fidelity, δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του αμερικανικού Forbes και επισημαίνει πως περίπου οι μισοί από όσους πήραν κάποιες αποφάσεις για τα οικονομικά τους το 2016 πέτυχαν το 80% ή παραπάνω του στόχου τους
Οι 3 οικονομικές αποφάσεις για το 2017 που θα σας αποδώσουν περισσότερο στο μέλλον, σύμφωνα με το Forbes

Ξεπληρώστε τα χρέη σας

Τα χρέη είναι η μεγαλύτερη ίσως μάστιγα των Ελλήνων – και σε πολλές περιπτώσεις είναι τέτοιες οι φορολογικές συνθήκες που είναι δύσκολο να μην αποκτήσει χρέη ακόμη και ο πιο συνεπής πολίτης. Ωστόσο, η αποπληρωμή των χρεών είναι η καλύτερη οικονομική κίνηση που μπορεί να κάνει μια οικογένεια, καθώς οι τόκοι μεγεθύνουν σε εντυπωσιακό ποσοστό το αρχικό χρέος. Εάν η αποπληρωμή του χρέους σας είναι ανέφικτη, τουλάχιστον συγκεντρώστε όλες σας τις οφειλές σε ένα λογαριασμό για να μπορείτε να τις διαχειρίζεστε πιο αποτελεσματικά. 

Αποταμιεύστε για τη σύνταξή σας

Όσο οξύμωρη κι αν ακούγεται η έννοια της αποταμίευσης σήμερα, το μέλλον δεν προβλέπεται ανθόσπαρτο και όσο νωρίτερα προσπαθήσετε να κάνετε κάτι γι’ αυτό τόσο το καλύτερο. Έστω και 20, 30, 50 ευρώ το μήνα σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό που δεν θα αγγίζετε για κανένα λόγο, μπορεί να κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα της  ζωής σας όταν θα βγείτε στη σύνταξη. 

Αγοράστε γη

Εάν ανήκετε στη μειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που έχουν χρήματα στην άκρη, επενδύστε τα σε αγορά γης ή σε αγορά ακινήτου. Οι τιμές των ακινήτων βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πολύ χαμηλά επίπεδα και παρά την αυξημένη φορολογία, μία επένδυση σε γη ή σε ακίνητο είναι πολύ πιθανό να αποδειχτεί καλή οικονομική κίνηση μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: